Welkom bij Fase-Rijopleidingen

Bij Fase-Rijopleidingen kunt u terecht voor de volgende rijopleidingen:

B      Auto
B      Auto voor leerlingen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), AD(H)D, Rijangst of Faalangst
BE    Aanhanger achter Auto

Daarnaast hebben onze instructeurs zich toegelegd op de voortgezette rijopleidingen en het opleiden en bijscholen van OGS-chauffeurs. OGS staat voor Optische- en Geluidsignalen met andere woorden rijden met een voorrangsvoertuig met blauwe lampen en sirene.

Rijbewijskeuring 75+

Verloopt uw rijbewijs op of na ue 75e verjaardag dan moet u medisch gekeurd worden door een onafhankelijk arts. Ook hiervoor kunt u bij FASE terecht. U kunt via het contactformulier  of het whatsapp-icoontje rechtsonder een afspraak maken.Alvorens u de afspraak maakt dient u op de site van het CBR een gezondheidsverklaring in te vullen. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig.

Meer informatie over het verlengen van rijbewijs vindt u hier

Mocht u zelf twijfels hebben over uw rijvaardigheid dan kunt u dat tijdens de afspraak ter sprake brengen. Onze arts is ook rij-instructeur en kan u hierin adviseren.

Kosten 75+ keuring € 50,- inclusief BTW

Auto

Wil je je autorijbewijs halen dan mag je al beginnen met lessen vanaf een leeftijd van 16,5 jaar. De rijopleiding begint altijd met een proefles waarbij onze instructeur een inschatting zal maken hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt. Het verdient de voorkeur om voordat je start met lessen je theorie-examen te hebben gehaald, alleen dan kan gelijk je praktijkexamen geboekt worden. Tegenwoordig heeft een leerling gemiddeld 35 lesuren nodig tot het examen.

Het is ook mogelijk de rijopleiding in een automaat te volgen. Het behaalde rijbewijs is dan wel beperkt tot voertuigen met een automatische transmissie.

Totaalpakket € 1895,-

35 rijlessen, 1 praktijkexamen en 1 gratis herexamen

Losse rijles B € 45,- per uur
CBR examen B € 270,-
CBR herexamen B € 270,-

Meld je aan

Extra Aandacht/Begeleiding

Het halen van je rijbewijs brengt vaak al genoeg spanningen met zich mee, ben je daarnaast bekend met een Autisme Spectrum stoornis, AD(H)D, Rijangst of Faalangst dan kan het halen van het rijbewijs een nog grotere uitdaging zijn of is er zelfs voorafgaand aan het examen een psychiatrisch onderzoek of medische rijtest nodig.

Dit heeft er alles mee te maken dat je als leerling vaak een probleem hebt met multitasken en improviseren tijdens het rijden op de weg of door concentratiestoornissen een probleem hebt met het behalen van het theorie-examen.

Behoor je tot een van bovengenoemde leerlingengroepen en wil je graag je rijbewijs halen plan dan een intake-gesprek in met onze gespecialiseerd instructeur. Doordat hij een medische en onderwijskundige achtergrond heeft kan hij goed bepalen hoe je rijopleiding eruit zal komen te zien. In sommige gevallen kan het betekenen dat je eerst gaat toewerken naar het theorie-examen alvorens je daadwerkelijk rijlessen volgt, in andere gevallen dat je eerst toewerkt naar de medische rijtest op de weg en soms betekent het dat het gemakkelijker voor je zal zijn rijles te nemen in een automaat. Door deze aanpak hoeft het behalen van het rijbewijs niet veel langer te duren en dus veel duurder te zijn dan gebruikelijk.

Vraag om een intake gesprek

Aanhanger/Caravantraining

Wil je met een auto met aanhanger of caravan op stap dan is soms/vaak het rijbewijs BE nodig. Dit is noodzakelijk als de toegestane maximum massa (TMM) van de auto en aanhanger bij elkaar opgeteld boven de 3500 kg ligt (dit geldt niet als het een ongeremde aanhanger met een TMM kleiner dan 750 kg betreft).

In een dagopleiding worden je de benodigde theoretische kennis voor het E achter B examen aangeleerd alsmede de bijzondere manoeuvres en het verkeersinzicht wat nodig is om met een zware combinatie de weg op te gaan.
De dag wordt afgesloten met het CBR examen E achter B.

Soms is er voor een combinatie van auto met caravan geen E rijbewijs nodig maar is het toch fijn tips and tricks te ontvangen van onze instructeurs met name als het gaat om manoeuvreren en achteruit rijden. Je kunt hiervoor bij ons een training van een halve dag boeken.

Dagopleiding € 525,-
Losse rijles E achter B € 50,- per uur
CBR examen E achter B € 270,-
Caravantraining € 250,-

Meld je aan

Optische en Geluidsignalen

FASE-Rijopleidingen geeft initiële opleidingen en bijscholingen voor (toekomstige) OGS-chauffeurs. Deze trainingen zijn alleen toegankelijk voor medewerkers van hulpdiensten die de vergunning hebben om met OGS te rijden. Onze instructeurs hebben naast een ruime ervaring in de praktijk en uitgebreide onderwijservaring als docent.

FASE-Rijopleidingen geeft deze opleidingen volgens een zelf ontwikkelde competentie gerichte opleiding waarbij alle facetten van het rijden met vrijstellingen worden behandeld zoals beschreven in het richtinggevend kader en de verschillende brancherichtlijnen.

Aan de grondslag van de OGS-rijopleiding ligt een goede voertuigbeheersing en een groot verkeersinzicht en het vermogen om goed te kunnen anticiperen in het verkeer. Dit zal dan ook de basis zijn van elke OGS-opleiding die je bij ons volgt.

Informeer naar de mogelijkheden

Voortgezette Rijopleiding

In de voortgezette rijopleiding van 2 dagen gaan onze OGS-instructeurs verder waar je normale rijopleiding is gestopt. We leren je beter anticiperen in het verkeer en een betere voertuigbeheersing. De rijtraining begint met een rijtest waarbij de instructeur in zal gaan op de ongewenste eigenschappen van uw rijstijl en hoe deze te verbeteren. Verder komen de volgende zaken aan bod:

Stuur- en bochten techniek
Uitwijken
Noodstop
Hoe te handelen bij aquaplaning en slip

Prijs € 600,- pp. o.b.v. 2 leerlingen per instructeur
Prijs € 1000,- pp. o.b.v. 1 leerling per instructeur

Mail voor meer informatie

Onze instructeurs

Alexander Veen

Eigenaar/Algemeen Directeur Anesthesioloog/MMT-arts

Hidde Visser

Eigenaar/Directeur HRM Verpleegkundige Anesthesiemedewerker