Bijscholing ALS/ILS Full Instructor

In 2016 zijn de nieuwe reanimatie richtlijnen gepubliceerd en gepresenteerd in Nederland. Naast medisch inhoudelijke veranderingen zijn er ook onderwijskundige veranderingen. Zo is het lesprogramma van de ALS en ILS cursus gewijzigd en is het belang van de niet-technische vaardigheden groter geworden. Efficiënt onderwijs is volgens de ‘Utstein Formula of Survival’ een belangrijke pijler die van invloed is op de survival. Met elkaar proberen we het verschil te maken door efficiënt en hoog kwalitatief onderwijs te verzorgen.

ALS/ILS instructeurs dienen in het jaar na het verschijnen van de nieuwe richtlijnen een bijscholing te volgen. De NRR streeft ernaar dat voor 1 januari 2018 alle ALS/ILS instructeurs zijn bijgeschoold zodat ze conform het nieuwe ALS/ILS lesprogramma een cursus kunnen verzorgen. Om dit doel te realiseren, is in samenspraak met de opleidingsinstituten die ook de GIC verzorgen een bijscholingsprogramma opgesteld en een planning gemaakt.

Basic Life Support is een belangrijk pijler binnen de ALS/ILS, dat is de reden dat elke ALS/ILS instructeur ook BLS instructeur moet zijn. Voor de ALS/ILS instructeur die nog geen BLS instructeur is, wordt er een aangepast traject aangeboden om BLS instructeur te worden. Het traject bestaat uit een dagdeel scholing (4 uur). De instroomeis voor de ALS/ILS bijscholing is dat u BLS instructeur bent, bent u dat nog niet, dan moet u dus eerst de BLS instructeur scholing volgen voordat u kan deelnemen aan de bijscholing voor ALS-instructeurs. Uiteraard staat het u vrij de reguliere BLS-instructeurs opleiding te volgen.

Het programma en de kosten van de bijscholing zijn bij elk instituut dezelfde. U kunt dus bij elk instituut de bijscholing volgen afhankelijk van wat het beste in uw agenda past. De bijscholing is verplicht voor alle ALS instructeurs. Wanneer u geen bijscholing volgt, komt u ALS-instructeurschap automatisch te vervallen. Inschrijving voor de bijscholing loopt via de GIC instituten.

De kosten bedragen € 275,- per deelnemer.

Categorie: 
Reanimatie

Geplande cursusmomenten

Voor dit type cursus zijn op dit moment geen trainingen gepland. Indien u interesse heeft, neemt u dan s.v.p. contact met ons op.